• mispelgaarde - studio vint - slider (1)

Mispelgaarde

“Werken aan zelfstandigheid”

Voor RIBW Fonteyenburg (Regionale Instelling voor Beschermende Woonvormen) heeft Bas Vellekoop een ontwerp gemaakt voor een zelfstandige 1-persoons studio met aandacht voor het concept van Healing Environment. De studio is gesitueerd binnen een bestaande groepswoning.

RIBW Fonteyenburg begeleid mensen met een psychiatrische of psychosociale problematiek. RIBW Fonteyenburg ondersteund deze mensen bij hun streven een zo`n normaal mogelijk leven te leiden.

Binnen de organisatie zijn veel groepswoningen. Bas Vellekoop heeft het idee geïnitieerd voor zelfstandige 1-persoons studio`s.

Deze studio`s vormen de schakel en tussenstap tussen groepswonen binnen Fonteyenburg en naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.  Cliënten kunnen op deze manier binnen hun mogelijkheden groeien naar meer zelfstandigheid en dus minder zorg.

De 1-persoons studio is vormgeven binnen de beperkte ruimte van de bestaande bebouwing, maar voorziet in alle benodigdheden voor een zelfstandig huishouden: keuken, leef- en slaapruimte, badkamer met opstelplaats voor wasmachine en droger en voldoende opbergruimte. Het ontwerp zet in op gezonde, veilige en robuuste omgeving waarin de cliënt zicht thuis voelt: een healing environment.


Gallerij